bytt till resedagboken

Jag har bytt till resdagboken har ar adressen http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=270980&section=blog

Ho chi minh city/Saigon

Idag var varan forsta dag i saigon efter en 30 timmars bussresa som vi trodde skulloe vara rena helvetet, men det var inte alls sa illa, vi sov det mesta av tiden. Idag sa har vi varit pa krigs museeumet. ni vet vietenam om vietnam kriget, det var hemskt men samtidigt ganska cool att se och lasa om det. idag ahr det varit regnigt och dant men efter att vi varit pa museeumet sa gick vi till Saigons storsta marknad dar jag och jennifer kopte en varsin vaska for 160,000 dong tillsammans vilket motsvarar ca 35 kr. det ar myckrt for en vaska men vi haller fortfarande pa och lar oss att pruta och vi fick det till ca halva priset anda. sen satte vi oss pa en bar och traffadew forst en jatte trevlig och sot vietames som jobbade dar och han berattade om hur han lecde och vad han tjande osv. han tjande 1 000 000 i manaden vilket motsvarar mindre an 500 svanska kronor. Sa vi gav honom 20.000 dong som ar ca 8 kr for att vi tyckte sa synd om honom som jobbade 10 timmar i veckan och far nastan ingenting i lon. Vi traffade ocksa ett jatte trevligt australiensk par som vi satt och drack nagra ol med och dom berattade om deras resa och sa tipsade dom om saker vi skulloe gora i ade vietnam och australien. Jatte trelvigt. pratar med pappa sa har inte tid att skriva just nu.

Glomde

Glomde bara saga att jag tycker faktiskt inte illa om Hanoi, tvartom. Bara det att det inte finns nagonting att gora :) Men det basta med Hanoi ar manniskorna sa himla gastvanliga och super sota. Lagg det pa minnet!!!! :)

Bye Hanoi, hello Saigon

Idag har varit varan sista dag i Hanoi, vi gick upr vid halv tolv for att checka ut vid tolv. Vi fick lamna vara vaskor pa varat hostel eftersom att vi inte orkade ga och bara pa vaskorna en hel dag. Sen satte vi oss vid den enda insjon i Hanoi och skulle ata frukost och sola, men eftersom att det inte var smor vi hade kopt sa sket vi i att ata dar och gick vidare in i stora smeten och gick in pa en restaurang och at deras omtalade spring rolls, jag tog vegitariska eftersom att jag brukar tycka att dom ar godast och dom var GUDOMLIGA. Nar vi hade atit upp sa gick vi vidare for att kolla runt lite eftersom att det inte finns nagot att gora i den har staden. Vi gick forbi en harsalong och tankte att vi skulle lyxa till det lite med manikyr sa det gjorde vi :) Nar vi var klara sa tankte vi att vi kasnke skulle bowla eller ga pa bio, men bowlingen lag utanfor stan sa vi bestamde oss da for att ga pa bio. Efter mycket ledande hittade vi antligen bion "August cinema". Dar visade dom 2012 och det var da endast den filmen och den gick inte sa ofta sa eftersom att vi har ett tag att passa sa struntade vi i det ocksa. I granden dar varat hostel ligger finns ocksa en harsalong sa eftersom att vi sket i bion sa gick vi aven in dar och lyxade till det med lite pedikyr, haha man far ta och passa pa nar det ar billigt. Sa nu har vi hamtat vara vaskor och sitter nu pa ett internetcafe och vantar pa att klockan ska bli 9 halv 10 sa att vi kan ta en taxi till tagstationen och vanta pa taget. Borjar faktiskt bli lite trott pa den har staden, finns ingenting att gora. Det har varit intressant och se hur folk lever och sa men generellt sa ar det ingen speciellt rolig stad. Men det har varit roligt och intressant att fa se och uppleva med egna ogon hur dom lever sina liv har.

Minns ni att jag sa att det ar en galen trafik har? Idag var forsta gangen vi sag tva krocka, men det var typ inget med det han hjalpte henne upp med moppen och sen korde bada vidare. 
Det skulle aven vara kul om ni som laser kommenterar lite eller sa, sa att jag vet att nagon laser :)

Puss och kram pa er!!!

Lost in Hanoi

Idag har varit en crazy day in Hanoi. Haha vi vaknade ganska tidigt och jag borjade med att duscha. Efter typ 4 minuter sa slutar vattnet att fungera och jag hinner knappt ens skolja ur mitt har och Jennifer fick inte ens duscha for att vi inte hde nagot vatten. Sen gick vi till en restaurang och kakade frukost eller lunch, vi kallar det brunch. Vi at iaf kyckling och nudlar och gronsaker, as gott var det och vi betalade endast 16 kr. Sen gick vi vidare for att se lite mer av Hanoi, vi tog aven en guidad tur pa cyckel for 20 kr. Utan den hade vi inte sett lika mycket. Alla forsoker blasa oss ocksa, as irriterande. Vi skulle kopa en annanas av en tjej for att vara nalla och hon ville att vi skulle betala ca 50 kr men vi prutade ner till 2 kr ungefar, hahhaa BUSTEEEEEED!!!!! Sen sa var vi och kopte en tag biljett till Sigon ocksa, kostade ca 500 kr och tar 29 timmar. Men vi aker natttag sa man hinner sova tva natter sen ar vi framme. Det ar skont att slippa flyga ar trott pa det nu. Sen gjorde vi lite mer, satt och tog en ol osv. Pavag hem sa gick det inte sa bra, allting ser likadant ut och vi gick runt och runt flera ganger och fragade massvis med manniskor, men till slut kom vi fram efter att ha varit lost in Hanoi i ca en timme med en javla massa moppe trafik och shit. Dom kor ju som galningar har, vi har tagit bilder som vi ska lagga in sa smaning om. Puss pa er dar hemma, hoppas ni har det skont i kalla Sverige for att jag ahr det javligt bra har med Jennifer.

Juste maste bara saga nagra saker till, vi gick typ pa en mat marknad eller natt och dom salde levande fiskar, PADDOR, krabbor, nagra konstiga BLAA krabbor hihi tyckte jag var lite kul. Springer aven runt lite hons och tuppar. MYSIGT!!!!! Sa idag har vi sett hur man verkligen lever har i Hanoi! Hejda!

Forsta dagen!

Nu ar vi antligen framme efter lang vantan! Jag och jennifer fick inte sitta brevid varandra pa nagot av flygen men det gick snabbt anda. klockan ar nu 11 pa kvallen och vi har nu stadgat oss pa varat hostel som vi inte ar sakra pa om det ar ratt men vi hoppas det. Det finns inte tradlost internet som dom sa och vi kommer itne in pa facebook pa deras stationara datorer sa darfor far jag skriva har. Trafiken har i Hanoi ar GAAAAAAALEN dom bara kor och tutar och verkar inte ha nagra trafikregler alls. Satt ju fan vattskramd i baksatet nar taxin korde. Vi har under flera tillfallen blivit lurade men vi ger oss inte utan sager ifran. Vi var precisoch kopte chips och cola vilketinte var det lattaste att hittta pa det har stallet. Inte for att man vill dricka ur flaskan som ar alldeles dammig men vi far val gora rent dom eller hitta nagot att dricka ur. idag ska vi bara ta det lugnt eftersom att vi ar ganska slitna efter en lang resa hit men imogonska vi utforska omradet lite mer. Men allting har gatt bra och vi mar bra sa ni vet det och inte bliroroliga !!!! Puss och kram

Nu bär det iväg!

Nuuuu åker jag snart!!!! Ska bara packa det sista, ta ut hunden, gå till mammas jobb, luncha med mamma och lina sen åka till arlanda...... Önska mig lycka till :D Första stopp blir london, sen honhkong och sen är vi framme vid vårat första mål Hanoi, Vietnam :D woooohooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


3 dagar kvar!!

Idag är det den 17 november och det är bara tre dagar kvar tills jag åker. Jag är sjukt nervös, men jag vet att allt kommer att gå bra. Imorgon ska Sara komma hit och fika och säga hejdå, ska bli mysigt! Idag har jag också träffat Patrik. Vi sklle egentligen gå på bio men när vi kommer till Heron så inser vi att bion inte är öppen så vi bestämde oss för att bowla istället. Vi hann med 4 games och jag vann en gång, haha stolt :P Men det var jättekul har inte träffat honom på länge.. nu ska jag lägga mig i soffna och sippa lite på tv:n!!!

Ha de bra! Puss och kram


Operation!

Idag var jag och pappa hos läkaren. Fick ett svar jag har väntat på så länge nu, att jag ska få operara mig. Var det verkligen så svårt att INSE att jag behöver en operation för att bli bra i knät. Och läkaren tyckte att det var konstigt att jag inte fått en kallelse utan att jag fått ringa själv efter en tid. Om dom bara hade insett lite tidigare att jag måste göra en operation så hade jag kunnat vara bra i knät vid det här laget, men ikke! Svenska sjukvården är fan sämst!!!! Jaja, jag fick även ett frikort eftersom att jag har betalat 900:- så det här läkarbesöket blev billigt, endast 60 kr eftersom att jag redan hade varit på läkarbesök för 840 kr :P haha.. FUCKEEEEEERS!!!! hatar svenska sjukvården. Men iom att jag ska operera mig så kan jag inte stanna i austalien längre även fast jag har pengar kvar. Jag ska nämligen få operationstid i slutet av februari och det känns lite viktigare än att vara kvar några dagar i australien.

Nu är det bara en vecka kvar, snart, snart, snart åker jag/vi :D :D
Imorgon blir det vaccination!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byebye


6/11

Hej alla! Idag är det fredag och nu är det bara två veckor kvar. Tiden går så himla fort. Igår var jag i farsta och köpte mig lite saker inför resan, jag köpte:

Pannlampa (Bra i vietnam och laos där det är kolsvart på nätterna)
sovsäck (en tunn, vet ju itne hur rena eller orena lakanen är där borta)
Eyecover (Bra om man vill sova på flyg eller lång bussresa)
Nack kudde (bra så man slipper få nackspärr av de långa resorna)

Så nu är det bara sista sprutan kvar, sen är det även visum kvar men det ska vi fixa i veckan :) Sen är jag resklar och färdig!! Börjar nästan redan att få hemlängtan på något konstigt sätt.. kommer att sakna mamma och pappa så himla mycket, men jag träffar ju ändå pappa under resans gång. Det är ju inte så att jag inte har varit utan dom på tre månader förr för det har jag ju.. Kommer nog inte tänka på det när jag väl är där ute! För att behöva slippa ringa hem så har Jennifer skaffat skype på sin dator så då kan man ringa till någon annans dator gratis och prata osv. Skit bra :)

Idag har ujag städat mitt rum lite. Har fortfarande inte fått bort den jävla tältsängen sen Matti och Tobbe sov här, vilket gör att det blir väldigt trångt och att alla saker hamnar på den. Men idag så fick jag bort den, SKÖNT! Snart ska jag åka till haninge med Erica, vet inte vad vi ska göra därmen hon har väl antaglien något ärende där så jag fäljer med. Efter Haninge så ska vi hem till henne och käka middag och kolla på idol, det blir mysigt!
Hejdå Puss och kram!!!!

RSS 2.0