Besök!

Nu är Sanna och Malin på besök :) Det är as kul och mysigt. Igår visade jag och Jennifer runt dom på Oslos shopping gator och båda två gick hem med en varsin påse. Sen käkade vi och sen drog jag till jobbet. Jobbet går bara bra och jag har kommit in i allt och vet hur jag ska organisera och så. Efter jobbet så drog jag till trumpeten där mina kära vänner väntade på mig :) vi träffade massa med trevliga människor och en gubbe som satt och bjöd alla på öl om och om igen. Vi insisterade på att han inte skulle köpa men det gjorde han ändå och han kunde inte dricka 7 öl åt gånen varje gång han gick och köpte. Men gratis är gott hahaha. Det blev ganska sent igår men det gör inget för igår när jag kom hem var jag väldigt trött och somnade på en gång, de andra dagarna så har jag inte kunnat sova. Kanske för att jag haft värk i benen eller så har jag väl bara en period när jag har svårt att sova. Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen kila iväg till jobbet. Ha det bra!

Jobb!

Idag var första dagen på jobbet, det gick väldigt bra faktiskt. Det var kul, förutom att alla mina arbetskamrater är muppar förutom typ två tjejer och min skiftledare. Får väl hänga med dom. Det är jobbigt att ta sig hem men jag har kommit på en snabbare väg, så mamma du kan vara lugn. Men jag kan lika gärna ta den lång vägen eftersom att jag får vänta på T-banan så länge. Jag har inte så mycket arbetsuppgifter, det jag gör är att ställa upp kartonger och skriva skolans namn och klassens namn och sen lägger jag bara ner färdiga påsar och bockar av. As simpelt :P Jag är verkligen as trött nu och det värker i hela benen eftersom att jag står upp hela dagen. Jag minns hur det var när jag jobbade på coca cola, det tog mins en vecka innan benen började vänja sig. Imorgon när jag kommer hem så är Sanna och Malin här, det ska bli jättemysigt. Längtar verkligen verkligen alltså :D

Förresten så stavade jag fel på bandets namn från igår dom heter Roger bekkevoll and the hummingbirds, haha ja ni vet ju hur min engelska är :P fast jag var ju nyvaken när jag skrev det också, kan ju ligga någonting i det.
Nej nu ska jag gå och lägga mig och sova JÄVLIGT skönt :P
God natt, sov gott och dröm sött !!!!!

Helgen

I lördags blev det pizza och öl. När Jennifer kommer hem från jobbet så kommer hon med en överraskning, hon hade nämnligen bjudit hem folk till oss. När vi varit här ett tag så beger vi oss till Stina som hade avsjedsfest. Men eftersom att min och Elins öl tog slut så tänkte vi gå ut lite tidigare än de andra så kunde vi möta upp de senare. Vi går in till stan med 3 andra också, när vi börjar närma oss kommer smarta Josefine på att hon har glömt legget. Så jag och Elin vänder och åker hem denna gång. Sedan möter vi upp Jennifer och resten och går till stan för att sedan gå ut.
Det var väl en helt okej kväll annars!!!!!!!

Söndagen var väldigt seg, ligger i soffan och kollar på tv och sover (som vanligt). Vid klockan åtta frågar Elin om jag vill följa med till Cafe sör och kolla på ett band som spelar. Eftersom att det var gratis så tänkte jag att jag kna följa med, kan vara skönt att ta en liten promenad till stan och få frisk luft också. Jennifer ville inte följa med hon valde istället att sitta vid datorn (tråkmåns). Det var jättemysigt inne på cafe sör och bandet som spelade var bra, Elin köpte deras skiva och fick den signerad :P Sångaren i bandet är Elins jobbarkompis pojkvän så det var lite kul. Bandet som vi lyssnade på heter Roger bekkevoll and hamingburgs. 

Idag blir min första "riktiga" jobbdag. Det ska bli kul :) skriver mer om det sen när jag kommer hem ikväll :) Ha det super sålänge <3 


Pizza, öl sen får vi se!

Idag vaknade jag av att jag fick en ram i skallen, typ två gånger tror jag. Vet inte vad Jennifer gjorde men något gjorde hon iaf. Jag grymtade lite som somnade sedan om igen. Jag har precis varit och handlat öl till Elin eftersom att hon jobbar och skickade ett litet sms i morse där hon snällt frågade om jag kunde göra det, eftersom att hon själv inte skulle hinna. Snart ska jag också ta en promenad till Rema 1000, vet inte om vi har en sådan affär i närheten så jag går dit jag vdet att det finns en. Rema har dom godaste färska pizzorna och dom kostar para 20 kr, så det tänkte vi äta idag. Jag ska också köpa garlic sås som jag brukar ha på, men Jennifer skulle köpa en ny sa hon för en vecka sen men den har forrtfarande inte fått sin nya plats i våran kyl så jag har inget annat val än att köpa den denna gången också :P Ikväll vet jag itne riktigt vad som händer, vi får se vart vi hamnar så berättar jag mer om det imorgon! Idag snöar det igen (suck). Är trött på snön nu, inte nog med att det är en meter hög snö det ska komma ännu mer. Jag vill ha vår nu nu nu nu nu !!!!!!!!! Men men, hoppas att det börjar smälta lite i veckan iaf.

Igår hade vi bara hemmakväll och jag och Elin satt och spelade jättegammal musik, allt från aqua till bubbels hahha. Så vi satte på musiken på högsta volym (blir itne så högt i Johans SÄMSTA högtalare) och sjöng med i alla låtar. Haha det är ganska kul att man fortfarande minns texten. Jag kommer även på vad det "riktiga" ordet är nu när jag är lite bättre på engelska än när jag var 10 år :) haha. Nu ska jag börja röra mig in mot Rema!

Ha en bra lördag :)


Obehagligt

Det är helt sjukt!!!!!!! Jag vet inte, men jag måste ha kommit in i en period när jag pratar oerhört mycket i sömnen. Inatt sov jag och Elin på bäddsoffan, eftersom att jag som alltid har lättast att somna när jag kollar på tv (vilket dom flesta vet vid det här laget) Vid femtiden vaknar jag och kollar på Elin, jag vaknade av mig själv att jag försökte skrika men det gick inte fick lixom inte fram något ljud. Elin kollade på mig som att jag var psyko eller något. Men hon beskrev mitt ljud som att jag nästan lät som en ko eller nått och vi började skratta, sen somnade vi om igen som små barn. När vi väl vaknade igen sa hon att jag fortsatte att låta som en ko och prata i sömnen.

För ett tag sen när vi bodde i Grorud så låg jag och Magda och sov och i drömmen börjar jag asgarva för att jag ser en kille med svintajta byxor och gylfen gick inte ens att dra upp. Jag vaknar och kollar på magda som ligger där helt vettskrämd, JAG VAKNADE AV ATT JAG LÅG OCH ASGARVADE I SÖMNEN. Det är obehagligt. Men jag hoppas att det betyder att jag sover bra och inte är något dåligt.

Nu sitter jag i soffan och jennifer moterar grejer som hon köpt på IKEA idag och elin klär på sig för att snart bege sig till jobbet. Vi lyssnar på backstreetboys och westlife. Dom är fan sjukt bra egentligen när man tänker efter, det är bara att sätta på högsta volym och sjunga med så gott man kan :)

See you <3

Det går bra nu!

Dagen började med att väckarklockan gick igång halv elva, sedan låg jag och snoozade till klockan tjugo över tolv. Jag gick upp gjorde två mackor och oboy till frukost och satte på  tv:n. Programmet jag kollade på var Våra bästa år, jag vet att det är sämst men det är det bästa som visas den tiden på dygnet. Jag började fixa mig och ringde sen till Wiggo (my boss) och frågade när jag började. Han svar var att han hade en grupp där redan på upplärning och ville att jag skulle komma under dan så att jag också skulle få gå igenom allt. Ja visst är jag unik, den ända som fick enskild upplärning haha. Jag gjorde mig färdig för att åka, när jag väl kom till trikken missade jag den precis och fick gå till nationalteatern T-bane station (har aldrig gått dit, men det gick bra). Väl vid T-banan så var jag tvungen att vänta eftersom att den var försenad. När jag kommit till Hovseter blir det något problem och vi sitter fast där i ca tio minuter. Tillslut när jag är framme hälsar jag på min blivande skiftledare Tommy om jag minns rätt. Han var väldigt trevlig och vi skrattade mycket samtidigt som han försökte förklara allt. Efter genomgången blev jag bjuden på kaffe och jag fick skriva ett litet prov för att han skulle kolla om jag hade lyssnat under tiden, vilket jag hade. Det var några frågor jag hade lite svårt för men han förklarade det igen. Jag menar det är massa av artikelnummer och olika namn på allting och det tar sin tid att lära. Men han sa att jag hade nu fått en inblick i hur lagret ser ut och hur allt var organiserat osv. Vi började småprata lite tills han kom på en fråga såhär sa han:

Tommy : Jo, jag tänkte på en sak jag tänkte fråga dig.

Josefine: ja ?!

Tommy: Det är bara dig jag har frågat, har itne frågat någon annan.

Josefine: Okej (vad ska han fråga nu tänkte jag)

Tommy: Du har inte lust att jobba varannan vecka kväll, varannan vecka dag?

Josefine: Jo absolut (jag blev jätteglad)

Vilken tur jag har att han frågade mig det, jag blev helt överlycklig innombords. Eller överlycklig är kanske att ta i men jätte glad iaf. Det är skönt att jobba olika skift för då hinner man med olika saker som när jag jobbar kväll hinner jag att göra saker på dagen, när jag jobbar dag har jag hela eftermiddagen på mig att göra något. Så det ska bli skönt. Det känns jättebra och jag tror att jag kommer att trivas alldeles utmärkt där. Något som jag även ser fram emot är att träffa mina arbetskamrater. Tommy sa att det mest var ungdomar i min ålder och att det är ca 15 pers/skift. Så jag lär träffa hur mycke nya människor som helst eftersom att jag jobbar båda skiften. Nog om jobb, på hemvägen tänkte jag att jag skulle gå hem från nationalteatern så att jag kan hitta hem sen när jag/vi har varit ute på byn en kväll eller så. Det tog max 15 minuter och då får man ha överseende med att det är typ snöstorm ute. Så i vanliga fall kasnke det tar 10 max. Vi bor ju inne i stan men inte mitt inne i själva hjärnan eller vad man ska säga. I den där hjärnan det är där alla uteställerna ligger och den stora shoppinggatan Karl johan. haha inte någon expert på att förklara men jag hoppas att ni förstår på ett ungefär :) Nu längtar jag bara tills på måndag, det är då det gäller på riktigt :) Ha det bra saknar er där hemma <3

Sparbössa!

Nu har jag beställt mina skor från HM. Dom kommer i slutet av maj v.21. Men det gör ingenting eftersom att det är sommarskor och kan ändå inte använda dom innan snön har försvunnit och det har blivit lite varmare. Nu är väntan efter våren STOR :) Jag införskaffade mig en sparbössa för ett tag sen. Den är nog snart halv full. Eftersom att jag har en förmåga att alltid ha så jäkla mycket mynt så slänger jag ner varenda enkrona och 50 öring som jag får. Använder aldrig mina enkornor och 50 öringar ändå. Jag har lagt ner några femmor och 20-kronor också, för att öka summan sen när jag väl ska till banken för att växla in dom. Det är ganska smart med 20-kronor fast ändå inte, för jag hatar mynt och mynt känns mindre värda än vad lappar gör så jag gör snabbare av med kronor än lappar. Det tråkiga med min sparbössa är att jag måste göra sönder den när jag väl ska ta ut alla pengar eftersom att den inte går att öppna på något annat sätt än att just göra sönder den. Men det är bra för annars hade jag gått och tagit pengar därifrån hela tiden, så det är ett plus :)Den är jättefin, två små hundvalpar på. kan ta kort någon dag så ska ni få se :) Men det var ett bra köp, kostade 19 nok på Nille. Dom 19 nok har jag tjänat in för länge sen. Nu ska jag nog ta och röra på fläsket och ta mig en sväng till matbutiken för att köpa lite smått och gott till frukost resten av veckan. Kram på er <3

Jobb och shopping

Idag är sista dagen jag sitter ensam hemma medan mina andra två smulor jobbar. Imorgon börjar jag jobba på mitt nya jobb. Jag är lite nervös fast jag är nog mer glad över att få jobba. Det var ett tag sen nu så jag är taggad till 100%. Jag hoppas att det går bra och att jag får många sköna arbetskamrater. Jag ska börja jobba på ett lager som heter Redress. Där ska jag plocka och packa Russedress kläder. Det är kasnke inte det roligaste jobbet men jag vill jobba på lager och på ett jobb behöver inte arbetsuppgifterna vara det roligaste, det är även omgivningen och arbetskamraterna som spelar stor roll. Man kan ha världens bästa jobb med mindre roliga arbetskamrater vilket gör att jobbet inte blir lika roligt. Jag har höga förväntningar vilket kanske inte är så bra, men jag tror verkligen att det kommer bli kul och att jag kommer att träffa många nya vänner. Eftersom att de hade 25 stillinger och söker fortfarande så lär ju lagret vara fullt :) Jag tror att det kommer vara ganska många unga svenskar, varför jag tror det vet jag inte men det stod att svenskar uppmanades till att söka när jag sökte :) Nog om jobb. Jag ska beställa ett par skor från HM idag, dom fanns förra året också men lyckades inte få tag på dom då och de kostar endast149 nok. Tänkte även beställa mina fina byxor som jag skrivit om nedan men dom var slut (självklart!!!) jag ska alltid ha sån otur. Jag sappar mellan de svenska och nosrka hm internet sidorna för att mina skor finns bara på norska medan mina byxor bara finns på den svenska, så irriterande :P. Alltid när man inte har pengar så hittar man massor och då menar jag MASSOR med saker man vill ha, sen när man väl fått pengar och ska köpa det så är det antingen slut eller så finns det inte i min storlek, så jävla typiskt att det alltid är så. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen får jag se vart vinden blåser, ha det bra!


Vår!

Jag längtar så himla mycket efter våren och att köpa vår och sommarkläder. Att bara kunna ha en tunn jacka och inte ha på sig en massa tjocka tröjor och vantar och mössor och allt som hör till. Det tråkiga är att man inte har några pengar för att köpa dom dära jättefina skorna och den supersöta tröjan/linnet eller vad det nu kan vara, mina byxor nedan tex :) Men här har jag hittat två supersöta saker från asos som jag vill ha, så mamma om du läser detta så vet du ;) haha nej jag skojar bara. Men det ska jag köpa när jag har fått pengar :)

 

Jättefint, vill ha (ska ha)!!!



Skulle passa mig perfekt :)
Jag längtar verkligen tills jag får pengar och kan skämma bort mig själv lite för en gångs skull :) det var alldeles för länge sedan jag gjorde något sånt. Får bara hoppas att jag inte shoppar upp alla mina pengar, hahah.

Förhoppningsvis en händelserik månad

Nästa månad kommer det att hända mycket, förhoppningsvis. Då kanske Anja kommer och hälsar på igen, vilket skulle vara väldigt trevligt eftersom att hon är en väldigt trevlig prick och vi gick väldigt bra ihop. Anja är då Elins kompis från Elins hemstad Lidköping. Jag har även pratat med Magda och Sara. Jag hoppas att Magda kommer för att under en tid har hon varit en del av min vardag vilket hon inte är längre och det saknar jag väldigt mycket. Sara är en tjej som jag träffade på mitt första jobb på Hafslund, hon är en trevlig tjej och vi hade jättekul tillsammans under hennes korta vistelse i Oslo, så det skulle vara kul om hon tog sig tid för att komma hit och hälsa på :) Snart är det den 24 februari och då kommer mina kära vänner Sanna och Malin och hälsar på. Det ser jag verkligen fram emot. Tråkigt bara att jag jobbar 15.30 till 23.00. Men på onsdagen tänkte vi gå till ett karaokeställe som heter Trumpeten för att komma ut lite i oslo. Så jag åker direkt från jobbet til Trumpeten för att möta upp mina små gryn. Sanna, Malin och Jennifer åker hem till Sverige den 26 igen, medan jag ska försöka ta nattbussen den 27 för att sedan träffa kusinerna och åka till farfar den 28. Det ska bli så mysigt, länge sedan jag träffade dom. Farfar min lilla skrutt saknar jag också och jag tror att även han ser fram emot den dagen minst lika mycket som jag gör :) See you soon Rebane family, massa pussar och kramar till er alla <3

Kaffe och mtv


Mina dagar här hemma ser ganska lika ut. Jag går upp, sitter lite vid datorn, äter frukost, sedan har klockan blivit ganska mycket och då är det kaffe och mtv som gäller under dagen. Ganska tråkigt, men det jag kollar på är:
Made
my supersweet 16!
exilated
x-effekt
wanna come in?
the hills
life of ryan

Så här ser mina dagar oftast ut :)

Mtv + kaffe = Jossans dag!


 


Jävla osis

Nu är det såhär att jag och Elin har inte varit vigelandsparken idag eftersom att Elin vaknade vid ett och jag vaknade med ett tyck strax efter. Det var lite tråkigt. Klockan gick och klockan blev halv tre, jag tänkte när fan ska Jennifer upp, men det visade sig att hon inte var hemma! Så hon har väl blivit in ringd eller något eftersom att hon skulle vara ledig egentligen. Hela morgonen har jag och Elin kollat på Scary maze games video där det kommer upp en läskig tjej på skärmen och skrämmer en. AS läskigt verlikgen, men kul att kolla på alla som blir så rädda. Idag har jag inte så mycket att göra, alla andra jobbar. Men nu är det bara två dagar kvar (Om jag har tur). Det ska bli så jävla skönt, är så trött på att sitta här och inte göra något. Ha det bra sålänge <3

Ska ha!!!!

Jag har hittat ett par as fina byxor på hm som bara är ett måste, jag ska ha dom. Byxorna kostar 198 nok men dom får vänta tills jag fått lön. Dom kommer vara jättefina till våren med ett par tygskor. Jag provade dom redan förra veckan och blev helt kär. Dom byxorna ska iaf finnas i min garderob till våren, det är en sak som är säkert. Jag lägger ut en bild på dom så att ni kan se hur de omtalade byxorna ser ut, men dom är finare på än vad de är på bilden :)



Så ser dom ut! Men nu är det så att nu måste jag sova ska upp tidigt imorgon. Klockan är snart halv 5 och alldeles för mycket men jag har ju inga rutiner för tillfället. Men men god natt, sov gott och dröm sött! <3

Diskpinnar och totatismos!

Idag har inte varit någon händelserik dag precis, har bara varit hemma. Mormor ringde och väckte mig kl 2 idag. Det var skönt att höra hennes röst även fast hon frågar samma frågor flera gånger om. Men jag tycker om henne lika mycket för det :) Vid åtta mötte jag Elin utanför Kiwi för att handla lite mat, det blev fiskpinnar och potatismos. Det var ganska gott förutom att fiskpinnarna inte var riktigt klara, men det gick ner ändå. Imorgon ska jag och Elin och kasnke Jennifer om hon orkar gå upp klockan 11 till Vigelandsparken och kolla läget lite sen tänkte vi fika på Bogstadveien. Det ska bli skönt att komma ut lite och inte bara sitta instängd i lägenheten. I fredags vad jag och Elin ute så jag tänkte lägga upp en fin liten bild på oss :)
 





































Här är jag och Elin fest fina inför en utekväll på Club Gabler "Valentines fest"


Jag är trött och kan inte sova och börjar få problem med att skriva, fingrarna bara fummlar över tangenterna. Ska nu försöka att ta mig i kragen och försöka att sova, har en dag imorgon att se fram imot. God natt och sov gott, ha det bra <3


Tidigare i veckan

Som sagt tidigare i veckan så var vi vid operahuset så jag tänkte lägga in lite fina bilder.









Det var det, ha det bra! :)

Söndag

Jag har väl egentligen itne så mycket att säga, men igår var jag bara hemma och käkade pizza och godis. Sedan kom jennifer hem med några tjejkompisar från IKEA. Så jag satt och kollade på tv medan dom endast pratade om IKEA. Inte så intressant precis. Men men, just nu sitter jag och kollar på x-effekt och äter godisrester :) Ikväll blir det väl kebab eller något. Det spelar ingen roll vda jag än har gjort under helgen jag är fortfarande lika seg på söndagar. Jennifer har köpt en ny bokhylla till vårat rum som hon vill montera idag, sen vill hon att vi ksa gå ner med saker i källaren men det orkar jag inte göra, 10 trappor upp och ner är ju ingen dans på rosor precis. Hon vill även möblera om i vardagsrummet men jag vet itne om jag orkar det idag heller. Det är söndag och Josefines heliga vilodag, haha. Hoppas att det går någon bra film ikväll också. Nej nu har jag inget mer att säga, Ha det bra <3

Fredag den 13:onde

Idag är det fredag den trettonde och för att starta upp dagen på ett bra sätt började vi redan igårkväll med att baka kladdkaka och kolla på film. Jag vaknade precis och nu är ingen hemma, tråkigt. Men jag har en del saker att göra innan Jennifer kommer hem iaf. Jag ksa hinna med att äta frukost, städa, gå och handla, duscha och laga mat vilket blir potatisgratäng och någonting ikke bestämt än. Ikväll har vi tänkt gå ut på en nattklubb som heter club gabler, dom har valentines fest och det är gratis inträde för jenter innan klockan 24.00 så vi tänkte satsa på det. Idag är det också underbar skinande sol ute, jag lägger ut några bilder så att ni kan se våran underbara utsikt. Nej nu ska jag göra lite havregrynsgröt, Ha det bra :)


utsikt från balkongen!



Design

Ja nu har jag suttit här ett tag och försökt att få en fin sida, det går sakta men säkert. Jag är nöjd med resultatet hittills. Det finns ju en dag imorgon också :) Det känns som att det var evigheter sen jag höll på med grafisk design men det var bara mindre än ett år sen och jag har redan glömt så mycket, men det är fortfarande lika kul. Man blir helt inne i det man gör och tiden går så snabbt så vips har man suttit och pillrat i flera timmar. Men men den här bloggen går ju faktiskt inte ut på att vara fin utan jag ska skriva om vad jag gör, så nu tänkte jag skriva lite om vad som har hänt idag. Jag vaknar klockan 11 av mitt alarm (varför jag har på det vet jag inte, men det är lika bra att inte sova bort hela dagarna). Lagar gröt till alla och surfar lite på internet. Sen bestämmer jag, jennifer och Elin oss för att gå en tur på stan i det underbara vädret. Vi börjar med att gå til Operahuset för att kolla på utsikten, men självklart så är det avstängt pga halkrisk. Sen går vi runt lite på stan och myser. Jennifer började jobba 5 så hon åkte lite innan Elin som började jobba klockan sju. Jag hatar att vara ensam hemma, har tröttnat något så otroligt mycket. Men nu börjar jag att jobba snart så det ska bli skönt. Jag tänkte lägga upp en bild på trion som bor i nya lägenheten på krumgata 3 så ni där hemma vet vilka jag har att handskas med här :) Ha det bra <3   


Första inlägget

Jag kan börja med att säga att jag vet inte om jag kommer att använda denna blogg, men det får vi se. Jag känns som att alla har en blogg så varför inte jag? :) Det är bra så att ni där hemma kan läsa och få en inblick hur jag lever här i Norge och så att jag sedan kan se tillbaka och minnas allt. Men nu ska jag exprimentera lite och försöka att få en fin bloggsida. Ha det bra så länge :)

RSS 2.0